Šoreiz piedāvājam sajūtu un attiecību rituālu bez pirts. Arī šī pieredze būs sajūtu bagātīga: ne tikai ar sarunām, bet arī sajūtu atraisīšanu, ķermeniski psiholoģiskajām metodēm savā pārī, pēc izvēlēs kādu stresa mazinošas tehnikas apgūšana, smelšanās vienam otra pieredzē. Brīnišķīga kopābūšana!

Foto - lds-nha.org

LASĪT TĀLĀK

Reiz jūs satikāties, iedegāties, izvēlējāties viens otru un kļuvāt par pāri.

Laiks ir gājis, un jūs esat dabiski mainījušies. Ikvienām attiecībām, lai tās būtu dzīvīgas un pilnas dinamikas, ik pa laikam nepieciešams notraukt rutīnas pelnu kārtiņu un palīdzēt tās veidojošos zobratus ieeļļot.

Sajūtu un attiecību rituāls ir iespēja veltīt laiku, lai ieklausītos sevī un partnerī, ieraudzītu attiecību pamatus un instrumentus to uzturēšanai. Tas palīdzēs saprast un pieņemt dabiskās pārmaiņas un ieraudzīt šā brīža attiecību dziļumu.

Rituāls domāts pāriem, kas vēlas vairāk viens otru sajust, sadzirdēt un izprast: vīrietim un sievietei, kas gatavi abpusēji sniegt un saņemt. Tas ir ķermenisku un dvēselisku sajūtu rituāls.

 

Rituālā jūs sagaida:

· miera un drošības pilna gaisotne,

· sajūtu spēles, kas atraisa maņas,

· lauku tēja, medusmaize, sirsnīgas un viedas sarunas,

· pāru dialogs ar un bez vārdiem (izmanto ķermeniski psiholoģiski orientēto praksi). Ķermeniskā prakse notiek tikai savā pārī – no otra pāra gūst tikai emocionālo pieredzi, atziņas, tik, cik vēlas

· iespēja smelties vēl viena pāra pieredzi un atziņas

· idejas, kā palīdzēt sev un partnerim atbrīvoties no ikdienas stresa,

· pēc izvēles kādas no tehnikām relaksācijai: atslābināšanās ar lakatiem, “lidojums”, ko varam ierādīt arī jums pašiem, - vai relaksējoša masāža (notiek atsevišķā telpā, individuāli)

· garīga saskaņa un relaksācija.

 

Vada Linda Rozenbaha un Dace Miezīte, sertificētas dūlas, pirtīžu rituāla vadītājas, sertificētas havajiešu relaksējošās masāžas “lomi lomi” speciālistes; parasti ar pāriem strādā, gatavojot viņus dzemdībām un pēcdzemdību periodā.

Linda, sieviete savam vīram 16 gadus: “Sievietes un vīrieša dzīvīga, veselīga saspēle dod enerģiju visai ģimenei. Novēroju, ka pēcdzemdību pirtīžu rituālā savstarpējās pieredzes apzināšanās, pārrunāšana, kur abi no pāra izstāsta savu redzējumu, pasaka viens otram paldies (kas parasti ir piemirsies), palīdz it kā nofiksēt tā brīža notiekošo, emocionāli “pabaro” pārī viens otru. Reizēm pat skudriņas skrien, kad jūti, ka sieviete un vīrietis saskatās un ir viens otru sadzirdējuši, sapratuši tā - pa īstam. Un tā atnāca ideja, ka tas ir svarīgi ne tikai pēcdzemdību periodā. Tas ir būtiski jebkurās pāra attiecībās, jebkurā to brīdī.

Rituālos esmu pārliecinājusies, ka tieši ķermeniskā un dvēseliskā apvienojums strādā vislabāk. Tāpēc šobrīd piedāvājam šo rituālu pāriem, kas ir domāts, lai viens otru sadzirdētu, sajustu, apjaustu, iepriecinātu…”

 

Dace, sieviete savam vīram 15 gadus: “Cilvēku attiecības ir māksla. Zini, ka Tev piemīt attiecību veidošanas talants, ja esi sev jautājis:

“Kāds es pašlaik esmu savam partnerim? Vai mēs jūtam viens otru?

Vai spēju ieklausīties mīļotajā un sadzirdēt sajūtas un vajadzības?

Vai spēju vērot, nevērtējot, bet nokļūstot tuvāk otra būtībai?

Vai spēju ar partneri būt tāds, kāds esmu, vai uzdrīkstos parādīt viņam savu iekšējo pasauli?”

Tu kļūsti par mākslinieku, kad Tu atrod atbildes uz šiem jautājumiem. Dodiet sev iespēju pabūt kopā, atraisot savus talantus!”

 

Rituāla ilgums: 5 stundas

Rituālā piedalās divi pāri. Jāievēro konfidencialitāte par citu stāstīto. Izvēloties masāžu, tā notiek atsevišķā telpā, individuāli.

Cena vienam pārim rituālā bez pirts: 90 eiro

Atlaide: Lindas un Daces bijušajiem pirtīžu klientiem un izdūlotajiem - 10%.

Kur: Baložu ielā 18, 2. stāvā, Rīgā

 

Kad: 9. maijā 14.00.-19.00

Laicīga pieteikšanās (vieta tikai 2 pāriem!): tel. 29428893 (Linda) vai 29843443 (Dace)

Kā: Gatavojoties rituālam, sazināmies ar abiem no pāra, apzinot katra individuālās vajadzības un izpratni par rituālu.

 

Svarīgi: Rituāls nav terapija, bet attiecību higiēna. Tas nav ieteicams ieilgušu un dziļu attiecību problēmu gadījumā, jo tad ir piemērotāka terapija pie psihologa vai psihoterapeita, dziļāks un ilgstošāks atbalsts.

 

Atsauksme no pāru rituāla

Paldies Lindai un Dacei, pāru stiprināšanas rituāls mūsu ģimenei iedeva jaunu cerību, jaunu elpu.

Esam visu nedēļu rotaļīgi un priecīgi, šķiet, rituāls arī mūsos atmodinājis pavasari. Daci vīrs salīdzināja ar Dalailamu, kura ir pārsteidzoši pārpilna ar mīlestību, Lindu - ar viedo, drošo atbalstu.

Abi bijām patīkami pārsteigti par nesteidzīgo mieru, draudzīgumu un patīkamu nogurumu vakara izskaņā.

Jebkuram pārim būtu jādod sev šī iespēja. Ja nu mīlestība uzdzirksteļo no jauna? Paldies, jaukās!